<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
20.06.2022 1200

На Банковій розповіли, яка є імовірність масштабної участі Білорусі у війні проти України

Білорусь вже взяла участь в агресії проти України, надавши Росії свою територію як плацдарм для атак РФ.

154eec451befb4f12574bcb994ef0851_20.06.22

Однак брати безпосередню участь у війни проти України і масштабно воювати Білорусь навряд чи буде. Пише ТСН. 

Про це заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак в інтерв'ю LB.

"Безумовно, Білорусь взяла участь в агресії - саме з її території стартували перші ракети, звідти напали російські війська. Однак ми вважаємо, що білоруський народ не підтримує цю ідею. Безумовно, вони надали свою територію для російських військ. Але ймовірність масштабної участі у війні білоруської армії не дуже висока саме через настрої народу Білорусі", - сказав Єрмак.

Очільник Офісу президента наголосив, що Білорусь повинна нести відповідальність за фактичну співучасть у війні - пропорційно обсягам цієї співучасті. Таким чином, станом на сьогодні Білорусь йде в санкційному пакеті разом з росіянами.

"Безумовно, під час визначення втрат і компенсаційних моментів ми будемо брати це до уваги і використовувати. Але також стратегічно важливо, що Білорусь неактивно бере участь у війні", - пояснив Єрмак.

Оценка материала:

5.00 / 1
На Банковій розповіли, яка є імовірність масштабної участі Білорусі у війні проти України 5.00 5 1
Політика / Україна
20.06.2022 1200
Еще материалы раздела «Україна»