Життя та Стиль
Суспільство
Заправка для борщу на зиму: 3 простих рецепти
Готова заправка для борщу значно спростить приготування цього супу.
Наваристий борщ – обов'язкова страва на столі кожної української родини. У багатьох господинь вистачає багато часу на його приготування, а заправка для борщу помітно прискорює процес. Пише УНІАН.
Додавати заправку в борщ потрібно приблизно в кінці приготування. Спочатку зваріть овочевий або м'ясний бульйон, потім додайте картоплю і капусту (якщо в заправці немає капусти). Заправку слід додавати в суп коли картопля стане м'якою. На 5 л борщу використовуйте приблизно 400 г заправки.
Заправка для борщу з буряком і помідорами
- Буряк - 2 шт.
- Помідори - 2 шт.
- Морква - 2 шт.
- Цибуля - 2 шт.
- Олія - 650 г.
- Цукор - 200 г.
- Сіль - 130 г.
- Оцет 9% - 100 мл.
- Запашний перець - 15 шт.
- Лавровий лист - 5 шт.
- Вода - 150 г.
Буряк, моркву і цибулю подрібнити в кухонному комбайні. Всі овочі викласти у велику каструлю, залити олією та половиною оцту. Перемішати, щоб олія рівномірно покрила овочі. Додати воду, накрити кришку і тушкувати овочі 15 хвилин.
Помідори подрібнити в блендері. У каструлю з овочами вилити томатне пюре і решту оцту. Додати цукор, сіль, перець і лавровий лист. Накрити кришкою і тушкувати все разом 40 хвилин, періодично помішуючи овочі. Заправку перекласти в стерилізовані банки, перевернути догори дном і остудити. Після цього вона готова.
Заправка для борщу з капустою
- Буряк - 3 кг.
- Цибуля - 1 кг.
- Морква - 1 кг.
- Капуста - 1 кг.
- Помідори - 1 кг.
- Цукор - 200 г.
- Сіль - 3 ст. л.
- Олія - 250 г.
- Оцет 9% - 125 г.
Буряк і моркву подрібнити в кухонному комбайні, цибулю дрібно нарізати. Помідори перемолоти блендером. Капусту нашаткувати. Всі овочі перекласти у велику каструлю. До овочів додати цукор, олію, сіль, оцет. Довести до закипання на великому вогні, потім зменшити вогонь до середнього і тушкувати 30 хвилин. Готову заправку розкласти по стерилізованим банкам, укутати ковдрою і дати охолонути.
Заправка для борщу з перцем
- Буряк - 3 кг.
- Морква - 1 кг
- Цибуля - 1 кг.
- Помідори - 1 кг.
- Болгарський перець - 5 шт.
- Олія - 220 г.
- Сіль - 3 ст. л.
- Цукор - 200 г.
- Оцет 9% - 125 г.
Моркву і буряк натерти на тертці або подрібнити в кухонному комбайні. Перекласти в каструлю, посипати цукром і сіллю. Влити в каструлю олію і поставити каструлю на середній вогонь. Тушкувати 15 хвилин. Нарізати цибулю півкільцями і викласти до овочів, тушкувати ще 5 хвилин. Помідори нарізати півкільцями, перець - соломкою. Всі овочі тушкувати разом 25 хвилин на невеликому вогні.
Готову гарячу заправку розкласти по стерилізованим банкам. Закрити кришками, накрити банки пледом і залишити до повного охолодження.