НОВИНИ ДНЯ: У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі порадивсі новини дня
Політика
Україна
21.06.2022 529

Парамедик Тайра - про російський полон: Умови нагадують концтабір

Український парамедик Юлія Паєвська (Тайра) розповіла про умови утримання в російському полоні й запевнила, що невдовзі повернеться в стрій.

630_360_1653015080-206_21.06.22

Як передає Укрінформ, про це вона написала у Фейсбуці.

"Поки що я не буду постити селфі. Вибачте. Моя вага на тепер близько 50 кг. Я занадто виснажена і виглядаю жахливо. Але мною опікуються найкращі лікарі, і скоро я повернусь у стрій", – зазначила Тайра.

Парамедик подякувала за обмін, який вважає "безперечно чудом Господнім".

"Більше за все мені боляче за долю хлопців і дівчат, що сидять в застінках ворога - коли ти там, здається, що надії немає, і Україна уже не існує як держава", – додала вона.

Тайра наголосила на необхідності домогтися того, щоб усі полонені були захищені міжнародною конвенцією з прав людини.

"Бо коли ми там - ми абсолютно безправні, як раби", – наголосила парамедик.

Вона зауважила, що жодних передач полоненим росіяни не дають, як і жодної інформації про сім’ю. Недоступна їм і лікарська допомога.

За словами Тайри, умови утримання нагадують концтабір, і вона би "не дуже здивувалася, опинившись одного разу в газенвагені".

"І це тільки малий відсоток того, що відбувається в кам’яних мішках за лінією зіткнення. Ця тема болюча і гостра. Всі полонені мусять бути звільнені. Необхідно розробити систему контролю й алгоритм обміну", – впевнена вона.

Як повідомляв Укрінформ, 17 червня Президент Володимир Зеленський заявив про визволення Тайри з російського полону.

Юлія Паєвська (Тайра) - відомий волонтер, парамедик, яка вісім років рятувала життя військових та мирних мешканців на Донбасі, - потрапила в полон 16 березня.

Оценка материала:

5.00 / 2
Парамедик Тайра - про російський полон: Умови нагадують концтабір 5.00 5 2
Політика / Україна
21.06.2022 529
Еще материалы раздела «Україна»