НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконуєвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.06.2022 1279

Відпустку цього літа планують лише 11% українців

За даними опитування кадрового порталу grc.ua, цього року літню відпустку планує рекордно низька кількість українців — лише 11%.

Про це йдеться у пресрелізі порталу grc.ua, який є у розпорядженні Укрінформу.

Так, за даними опитування, проведеного у червні, майже половина респондентів (47%) вважають, що зараз не час для відпочинку та радощів. Чверть (23%) взагалі втратили роботу через війну, тому ні можливості, ні бажання відпочивати не мають.

Нині перебувають за кордоном 9% опитаних; 6% - вже перебувають у відпустці, утім, вимушеній та безоплатній. Ще 3% не планують відпочинку через побоювання втратити роботу.

Наразі відпочивати збираються лише 11% опитаних. З них тільки 1% має намір поїхати на відпочинок за кордон. Більшість віддають перевагу внутрішньому туризму.

Як повідомлялося, у парламенті вже є готовий для розгляду законопроєкт, яким передбачено повернення 56 днів відпустки освітянам, як це було до військової агресії рф. Наразі, згідно з українським законодавством, під час воєнного стану щорічна відпустка працівників усіх сфер не може перевищувати 24 днів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Відпустку цього літа планують лише 11% українців 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
21.06.2022 1279
Еще материалы раздела «Суспільство»