НОВИНИ ДНЯ: Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяцівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.06.2022 3248

Заборона російської музики в Україні: відповіді на головні питання

Верховна рада України нещодавно підтримала законопроєкт про заборону публічного транслювання російської музики в громадських місцях, а також медіа. Водночас заборона не торкнеться низки співаків країни-окупанта.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Центру протидії дезінформації.

В ЦПД вирішили відповісти на найпопулярніші питання серед українців щодо заборони російської музики.

В Росії є "нормальні" співаки:

Законопроєкт не стосується співаків, які находяться в Переліку музичних виконавців, які засуджують війну проти України. Список наразі створюється та незабаром стане публічним.

Що щодо колишніх російських груп та старих кліпів:

"Закон стосується пісень та кліпів виконавців, які є громадянами РФ, або стали ними після 1991 року, та публічно підтримують війну в Україні. Виняток - колишні громадяни РФ, які живі або на момент смерті не підтримували війну в Україні”, - відзначили в ЦПД.

Що буде з концертами російських співаків:

Заборона стосується й гастролів російських артистів, однак винятком будуть виконавці, які потраплять до “білого” списку.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що Верховна рада України підтримала законопроєкт щодо заборони російської музики в громадських місцях та медіа.

Оценка материала:

4.20 / 5
Заборона російської музики в Україні: відповіді на головні питання 4.20 5 5
Життя та Стиль / Суспільство
21.06.2022 3248
Еще материалы раздела «Суспільство»