<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація по-новому: як та кого покарають, якщо не з'явився до ТЦК протягом 60 днів  Хто з українців зможе отримати паспорт за кордоном: перелік категорій чоловіків  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозки  США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країнувсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
21.06.2022 446

На Київ насувається гроза: водіїв закликали не паркувати авто біля дерев та рекламних щитів

На Київ насувається гроза. У столиці оголошено перший рівень небезпеки.

Дощ та шквальний вітер у Києві 21 червня очікується після обіду. Пише ТСН. 

Про це попереджають в Українському гідрометцентрі.

Так, ближче до обіду у столиці почне свіжішати – температура повітря становитиме +20 градусів. За прогнозами синоптиків, вночі дощ не припиниться, за вікном – до +13 градусів.

У КМДА через погіршення погоди закликали мешканців бути обережними, а також нагадали, що під час сильного вітру необхідно триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев, а також не паркувати поряд із ними автотранспорт.

Фахівці також нагадують, що під час грози слід зачинити вікна і не підходити до них, не братися за металеві вхідні двері. У разі сильного вітру рекомендують щільно закрити вікна будинків, а на вулиці триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев. При падінні дерев чи гілок, при травмуванні людей тощо негайно інформувати екстрені служби за телефонами: 101 або 103, зазначив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Він також додав, що під час грози на місцях можливих підтоплень дорожньої мережі чергуватиме спецтехніка КК "Київавтодор".

Нагадаємо, раніше кліматологиня Світлана Бойченко заявила, що погода в Україні влітку 2022 року буде з такими ж перепадами, як було і взимку 2021-го. За її словами, температура влітку може різко падати і підійматися. Це, своєю чергою, спричинить грози та шквальні вітри.

Оценка материала:

5.00 / 1
На Київ насувається гроза: водіїв закликали не паркувати авто біля дерев та рекламних щитів 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
21.06.2022 446
Еще материалы раздела «Столиця»