НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Росія
21.06.2022 603

Підготовка до мобілізації: Росія створить запас золота для потреб воєнного стану

Мінфін РФ запропонував сформувати запаси золота та алмазів для потреб мобілізації.

Міністерство фінансів Росії запропонувало формувати у Держфонді запаси дорогоцінних металів та каміння, призначені для мобілізаційних потреб країни. Пише ТСН. 

Про це повідомляють пропагандистські ЗМІ РФ.

Виділення запасів фонду, що зберігає золото, срібло та платину, алмази, смарагди та інші дорогоцінні камені, згідно з поправками, увійде до переліку мобілізаційних дій. До того ж, як за самої мобілізації, так і під час підготовки до функціонування в режимі воєнного часу (мобілізаційна підготовка).

Мобілізаційні потреби – це ресурси, які можна використовувати для підготовки країни до можливого переходу на воєнний стан. Так, наприклад, підтримки економіки у разі можуть бути використані золотовалютні резерви, продовольчі ресурси тощо.

Ухвалювати рішення щодо використання "воєнного запасу" буде президент.

Мінфін пропонує доповнити список мобілізаційних дій проведенням заходів щодо "формування та використання запасів дорогоцінних металів та дорогоцінного каміння, що входять до складу Держфонду Росії, призначених для задоволення державних потреб у галузі підтримки обороноздатності, економічної та фінансової безпеки Російської Федерації, що виникають при проведенні мобілізаційної підготовки та мобілізації".

Нагадаємо, у Росії триває прихована мобілізація, знімають зі зберігання застаріле озброєння і техніку.

За інсайдерською інформацією з Росії, лише до кінця літа за допомогою першого етапу прихованої мобілізації Путін хоче назбирати ще 100 тис. гарматного м’яса. До кінця року, за неперевіреною інсайдерською інформацією, - 400-450 тис.

Оценка материала:

5.00 / 1
Підготовка до мобілізації: Росія створить запас золота для потреб воєнного стану 5.00 5 1
Політика / Росія
21.06.2022 603
Еще материалы раздела «Росія»