НОВИНИ ДНЯ: Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворогавсі новини дня
21.06.2022 449

Рівень стресу у фінансовій системі Україні трохи впав, але залишається високим, - НБУ

Індекс фінансового стресу в Україні різко збільшився після російського вторгнення у лютому. Але він був меншим, ніж під час криз 2008 та 2014-2015 років.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву, яку зробила директор Департаменту фінансової стабільності НБУ Первін Дадашова під час презентації "Звіту про фінансову стабільність", яка транслювалася на Youtube.

Як зазначила Дадашова, НБУ традиційно вимірює Індекс фінансового стресу.

"Очікувано після повномасштабного вторгнення він суттєво зріс. Але від пікових значень його утримала досить стримана поведінка домогосподарств. Не спостерігалося відпливів коштів з банківської системи. Вкладники поводили себе абсолютно спокійно, наскільки це можливо в таких критичних умовах. Відповідно індекс зупинився на значеннях нижчих, ніж під час попередніх криз", - сказала вона.

За її словами, зараз Індекс фінансового стресу знижується, але залишається досить високим, в основному за рахунок певного тиску на валютному ринку і волатильності курсу.

Водночас заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук заявив, що під час поточної кризи банки не виступають чинником погіршення ситуації, як це було раніше, а навпаки намагаються продовжити кредитування та підтримку споживачів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Рівень стресу у фінансовій системі Україні трохи впав, але залишається високим, - НБУ 5.00 5 2
Бізнес / Фінанси та банки
21.06.2022 449
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»