НОВИНИ ДНЯ: У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяцьвсі новини дня
Політика
Україна
21.06.2022 1296

Німецькі САУ вже в арсеналі української артилерії, - Резніков

Німецькі самохідні гаубиці Panzerhaubitze 2000 вже є частиною арсеналу 155-мм гаубиць української артилерії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра оборони України Олексія Резнікова.

Він подякував за підтримку міністру оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт.

"Panzerhaubitze 2000 нарешті є частиною арсеналу 155-мм гаубиць української артилерії. Я ціную всі зусилля моєї колеги Крістіне Ламбрехт на підтримку України. Наші артилеристи принесуть спеку на полі бою!", - написав Резніков.

За даними Вікіпедії, PzH 2000 добре підходить для сучасної концепції війни - з великої відстані уразити ціль одним залпом і швидко залишити позиції. Накрити ціль без пристрілювальних пострілів допомагає автоматизована система управління вогнем, яка наводить відразу всю батарею. PzH 2000 здатна випускати три снаряди за 9 секунд або 10 за 56 секунд. Далі темп становить від 10 до 13 пострілів за хвилину в залежності від нагрівання ствола.

Дальність стрільби стандартним натовським снарядом L15A2 - 30 км. PzH 2000 належить і світовий рекорд серед гаубиць калібру 155 мм. У 2014 році на полігоні в Південній Африці вона вистрілила спеціально розробленим снарядом V-LAP виробництва південноафриканської фірми Denel на 56 км. Причому це була не межа - дальність визначалася розмірами полігону.

Оценка материала:

5.00 / 3
Німецькі САУ вже в арсеналі української артилерії, - Резніков 5.00 5 3
Політика / Україна
21.06.2022 1296
Еще материалы раздела «Україна»