<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
22.06.2022 953

В Україні можуть заборонити ще 17 партій - Мін’юст

У березні РНБО ухвалила рішення, відповідно до якого призупинено діяльність 11 проросійських партій. Цим рішенням також було покладено обов’язок на Міністерство юстиції подати відповідні позови щодо заборони діяльності цих партій.

У судах перебувають 17 позовів Міністерства юстиції про заборону партій. Пише ТСН. 

Про це повідомила заступниця міністра юстиції Валерія Коломієць на брифінгу в Медіацентрі Україна.

“Загалом на сьогодні в судах України перебуває 17 позовів Міністерства юстиції про заборону тих чи інших політичних партій. 11 з них – на виконання рішення РНБО, 5 із них стосуються того, що ми отримали повідомлення Служби безпеки України про злочинну діяльність цих політичних сил, в тому числі пособництво окупанту, і одна – це славнозвісна партія, в якої, власне, назва територіальних представництв відрізняється від загалом назви партії. Я маю на увазі партію “Русь єдина”… І, фактично, вже рік ми так само розглядаємо цю справу”, – сказала вона.

Коломієць висловила сподівання, що у зв’язку із набуттям чинності закону, який пришвидшує розгляд позовів щодо заборони партій, окрім тих 11 рішень, які вже є, у тому числі 10 з них на виконання рішень РНБО, протягом місяця будуть заслухані й решта шість позовів.

Нагадаємо, 8 червня Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив діяльність політичної партії "Опозиційний блок". Майно партії та всіх її осередків, згідно з рішенням суду, передається державі.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні можуть заборонити ще 17 партій - Мін’юст 5.00 5 2
Політика / Україна
22.06.2022 953
Еще материалы раздела «Україна»