<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії у війні, - WSJ  Кремль посилив атаки на Харків: аналітики назвали мету Росії  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  Виплати у Польщі: що треба знати про допомогу на дітей 2024 року  У Пентагоні заявили, що постійно контактують з Україною щодо потреб в озброєннівсі новини дня
Політика
Світ
22.06.2022 556

У Держдепі США відреагували на погрози Кремля “знищити” Литву

Сполучені Штати заявили про непохитну підтримку балтійської країни, яка є членом НАТО, у разі агресивних дій з боку збройних сил РФ.

Будь-які військові заходи Російської Федерації проти Литви означатимуть агресію проти блоку НАТО і отримають відповідь з боку США.

Про це заявив у своєму виступі у вівторок, 21 червня, речник Держдепартаменту США Нед Прайс. Пише ТСН. 

За його словами, США в обов'язковому порядку підтримають країну-члена НАТО.

"Ми підтримуємо наших союзників по НАТО, ми підтримуємо Литву. Наша прихильність п'ятій статті НАТО - постулату, що напад на одного означатиме напад на всіх, — непорушна", — заявив представник Держдепу.

Як повідомлялося раніше, від 18 червня Литва заборонила транзитне перевезення товарів і технологій, на які накладені санкції, між Росією та Калінінградською областю, що розташована між Литвою та Польщею. Це викликало істеричну реакцію в РФ, влада якої пригрозила “заходами у відповідь”.

Нагадаємо, Кремль розпочав військовий шантаж у серці східного флангу НАТО. У понеділок, 20 червня, Балтійський флот РФ почав позапланові навчання ракетних та артилерійських підрозділів у Калінінградській області.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Держдепі США відреагували на погрози Кремля “знищити” Литву 5.00 5 1
Політика / Світ
22.06.2022 556
Еще материалы раздела «Світ»