<
НОВИНИ ДНЯ: "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗС  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусівсі новини дня
Політика
Світ
22.06.2022 1057

Росія вирішила, що тепер виплачуватиме всі свої зовнішні борги рублями

Президент Росії Владімір Путін підписав указ, яким визначається порядок виплати всіх зовнішніх боргів підсанкційної країни у рублях – раніше РФ намагалася розрахуватися рублями лише перед західними кредиторами.

Про це йдеться в указі Путіна у доповнення до його указу від 5 березня, повідомляє Економічна правда.

Зазначається, що Національний розрахунковий депозитарій (НРД) Росії зможе відкривати рублеві рахунки на ім'я іноземних депозитаріїв для платежів власникам російських єврооблігацій. При цьому присутність чи згода представників іноземних депозитаріїв, вирішили в РФ, не обовʼязкова.

На ці рахунки кредитори отримуватимуть свої кошти в рублях незалежно від умов у проспектах емісії. Росія вважатиме виконаними зобов'язання за єврооблігаціями, якщо платежі будуть проведені в рублях у сумі, еквівалентній вартості зобов'язань в іноземній валюті та розрахованої "за курсом іноземної валюти, що формується на внутрішньому валютному ринку РФ у день, коли РФ було здійснено платіж центральному депозитарію".

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія вирішила, що тепер виплачуватиме всі свої зовнішні борги рублями 5.00 5 2
Політика / Світ
22.06.2022 1057
Еще материалы раздела «Світ»