НОВИНИ ДНЯ: Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухнівсі новини дня
Політика
Європа
23.06.2022 573

Дуда про переговори з РФ: "Треба так закрутити гайки, щоб це Путін просив про розмову"

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Україну треба підтримати на шляху зближення зі структурами Заходу та допомогти їй вистояти у війні з Росією.

824f8e3802379a5aad31e8b02ab29a24_23.06.22

Польський лідер також висловив свою думку про переговори з президентом РФ Володимиром Путіним, сказавшищо діалог не повинен бути на його умовах. Пише ТСН. 

Про це Дуда розповів на нараді польських послів у Варшаві, повідомляє "Укрінформ".

Він сказав, що треба зробити все можливе, щоб примусити Росію, яка сьогодні є агресором і загарбником, дотримуватися міжнародного права.

"Це означає припинення бойових дій, а по-друге – повне відновлення (Києвом – ред.) контролю над територією України, яка визнається міжнародним правом", – асказав президент Польщі.

Він додав, що це "фундаментальне прагнення польської зовнішньої політики".

Водночас Дуда наголосив, що не можна боятися Росії, адже ворог на те й чекає: "Хто боїться, той програє".

Він також сказав, що не проти діалогу з Путіним, але розмова не повинна бути на умовах президента РФ.

"Не йдеться про те, щоб не розмовляти з Путіним. Йдеться про те, щоб Путін хотів говорити, а не щоб європейські лідери просили агресора про розмову. Треба так закрутити гайки (Росії – ред.) і так допомогти Україні, щоб це Путін просив про розмову", – наголосив Дуда.

Він також сказав, що українці не хочуть "русского мира", тож треба підтримати євроінтеграцію України.

"У цій частині Європи немає нейтральних країн, тут немає змоги залишатися нейтральним: тут маєш бути або зі Сходом, або з Заходом. Якщо українці проливають кров за те, щоб бути з Заходом, то треба їм показати, що країни Заходу тримають для них відчинені двері, що спільнота від них не закривається і не бачить їх як частину "русского мира", – заявив польський лідер.

Він наголосив, що надання Україні статусу кандидата у члени Євросоюзу має фундаментальне значення. Польща підтримуватиме зближення України з ЄС, що "має завершитися повноправним членством" країни.

Нагадаємо, за даними видання Bloomberg, усі 27 держав-членів Євросоюзу домовилися про надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС.

Оценка материала:

5.00 / 2
Дуда про переговори з РФ: "Треба так закрутити гайки, щоб це Путін просив про розмову" 5.00 5 2
Політика / Європа
23.06.2022 573
Еще материалы раздела «Європа»