<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Європа
24.06.2022 646

Посол України заявив, що Німеччина передасть новітню ППО, якої ще не має її власна армія

Посол України Андрій Мельник повідомив, що Німеччина передасть державі новітній зенітно-ракетний комплекс для протиповітряної оборони, якого ще немає в самій армії ФРН.

Українська сторона працює з Німеччиною над постачаннями у короткій і середньостроковій перспективах. Пише ТСН. 

Про це дипломат розповів в інтерв’ю "Укрінформу".

"Зокрема, я сподіваюся на підтримку з боку Берліна в закупівлі наступних 10 стаціонарних систем ППО IRIS-T, які вважаються одними з найкрутіших у світі і протягом наступних років можуть забезпечити безпечне небо над Україною", – сказав Мельник.

"Я пишаюся тим, що мені і нашій команді вдалося подолати шалений політичний опір і в тісній закулісній взаємодії з виробником – компанією Diehl Defence – домогтися укладення контракту на закупівлю першої такої системи вартістю 178 млн євро, причому коштом німецького уряду. За це окрема подяка канцлеру Шольцу. До речі, навіть у Бундесверу немає поки такої ППО", – зауважив посол.

Нагадаємо, нещодавно Україні отримала від Німеччини перші Panzerhaubitze2000.

Оценка материала:

5.00 / 2
Посол України заявив, що Німеччина передасть новітню ППО, якої ще не має її власна армія 5.00 5 2
Політика / Європа
24.06.2022 646
Еще материалы раздела «Європа»