<
НОВИНИ ДНЯ: У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихіднівсі новини дня
Політика
Україна
24.06.2022 1069

"Вишки Бойка" продовжують горіти після удару: свіжий знімок з супутника

Станом на 23 червня біля окупованого Криму триває пожежа на захоплених Росією бурових платформах українського "Чорноморнафтогазу" – так званих "вишках Бойка".

Відповідну пожежу зафіксували на фото супутники NASA. Пише ТСН. 

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

На зображеннях NASA є фільтр для виявлення вогню. Він використовується для відстеження лісових пожеж у мирний час, але під час війни може виявляти й місце бойових дій.

Нагадаємо, 20 червня кримські окупанти заявили про нібито удари ЗСУ по "вишках Бойка" у Чорному морі. Загарбники повідомляли про поранення трьох людей.

Україна ще не підтверджувала і не спростовувала своєї причетності до удару по платформах.

Як пояснив генерал-лейтенант Ігор Романенко, ці вишки не використовувалися за призначенням, натомість там перебували диверсійні сили РФ, а також засоби розвідки та моніторингу за повітряним і морським простором.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Вишки Бойка" продовжують горіти після удару: свіжий знімок з супутника 5.00 5 1
Політика / Україна
24.06.2022 1069
Еще материалы раздела «Україна»