НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Політика
Світ
24.06.2022 760

Полковник розповів про головне завдання, яке ставить Путін Лукашенку щодо України

Чисельності та рівня боєздатності білоруських військ замало для масштабного наступу на північ України.

Аби перекрити канали постачання іноземного озброєння, армія Лукашенка може наступати в напрямку на Волинську чи Рівненську області. Щоправда, є великі сумніви, що ці завдання до снаги білоруським військам.

Про це заявив координатор групи "Інформаційний спротив", полковник Костянтин Машовець, пише РБК-Україна.

"Лукашенка примушують воювати. Ті військово-політичні завдання, які йому ставить Путін – навряд чи реальні, якщо йому, дійсно, відводять функцію з перерізання будь-яких комунікацій. Найімовірніше, головне завдання – це відкриття другого фронту, що призведе до сковування і відволікання частини наших військ, сил і засобів", – пояснив Машовець.

Своєю чергою, військовий експерт з Білорусі Ягор Лебядок вважає, що активність білоруських військових  – це, з одного боку, стримувальні маневри, а з іншого - підготовка до можливої оборони.

"Оскільки картина світу військово-політичного керівництва Білорусі дійсно передбачає, що на них нападе Україна чи натовські війська з території України – це не штамп пропаганди, а реальне сприйняття ними світу, то масштабні дії білоруських військ на південному напрямку в такій парадигмі мислення є стримувальними демонстративними діями", – сказав він.

Він припускає, що збройні сили РБ хочуть показати, що в разі нападу будуть відповідати. Водночас, він не виключає, що оборонні навчання багато в чому можуть використовуватися і для відпрацювання наступу.

Лебядок також уточнив, що у всіх бригадах збройних сил Білорусі служать солдати строкової служби. Їхня загибель на чужій території спричинить невдоволення всередині країни.

"Якщо говорити про самостійні дії ЗС Білорусі в наступі на Україну, то єдиний варіант дій, який відносно мінімальний щодо можливих втрат для ЗС Білорусі – це ведення розвідувальної, диверсійної діяльності та проведення спеціальних операцій силами ССО на території України", – припустив Лебядок.

Оценка материала:

5.00 / 2
Полковник розповів про головне завдання, яке ставить Путін Лукашенку щодо України 5.00 5 2
Політика / Світ
24.06.2022 760
Еще материалы раздела «Світ»