НОВИНИ ДНЯ: Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб Українивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.06.2022 529

Відомий «мисливець на нацистів» Елі Розенбаум був в Україні вчора – Венедіктова

Головний американський "мисливець на нацистів" Елі Розенбаум, який очолить команду Міністерства юстиції США з пошуку та притягнення до відповідальності винних у воєнних злочинах в Україні, уже приїжджав у нашу країну.

630_360_1655834951-589_24.06.22

Про це розповіла генеральний прокурор Ірина Венедіктова в інтерв’ю українським телеканалам, передає кореспондент Укрінформу.

"Розенбаум приїздив учора. У нього 30-річний прокурорський стаж, і він, як його називають, «наци-хантер». Дуже важливо, коли у людей є не тільки професійні якості, а й людські стержні та гарна мотивація. Тому, звичайно, буде працювати не тільки прокурорський, у цьому випадку, напрямок, а й інші напрямки", - поінформувала вона.

Венедіктова нагадала, що США буде створювати свою слідчу групу, і в них є дуже багато можливостей для співпраці.

"США, як і 18 інших країн, уже відкрили своє власне провадження щодо злочинів, які скоювалися в Україні. Крім того, є громадяни США, які постраждали і загинули, тому в нас дуже багато підстав проводити спільні розслідування", - зазначила генпрокурор.

За її словами, для неї дуже важливо, щоб розслідування відбувалося тут, в Україні.

"Тому що я можу скільки завгодно розмовляти з усіма журналістами, з правозахисниками з інших країн і розказувати, що відбувається в Україні. Але коли приїжджають професіонали з їхніх країн, їхні громадяни, і працюють з нами, збираючи докази, відбираючи ДНК, роблячи різні експертизи, то не треба вже по 100 разів щось там доводити. Їхні професіонали роблять це все разом з нами. Тому тут дуже важлива ця дипломатична місія", - поінформувала очільниця ОГП.

Як повідомляв Укрінформ, команду Міністерства юстиції США, яка займатиметься пошуком і притягненням до відповідальності винних у воєнних злочинах в Україні, очолить головний американський “мисливець на нацистів” Елі Розенбаум.

Оценка материала:

5.00 / 2
Відомий «мисливець на нацистів» Елі Розенбаум був в Україні вчора – Венедіктова 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
24.06.2022 529
Еще материалы раздела «Суспільство»