<
НОВИНИ ДНЯ: Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результат  Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росією  Найближча ніч буде найхолоднішою: синоптикиня дала прогноз погоди на вихідні   Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не станевсі новини дня
Політика
Україна
24.06.2022 580

Найближчими тижнями наступальні операції РФ на Донбасі призупиняться – ISW

У найближчі тижні наступальні операції російських військ, імовірно, призупиняться, незалежно від того, чи захоплять вони район Сєвєродонецька – Лисичанська.

Про це ідеться в оцінці ситуації на сході України американського Інституту вивчення війни (ISW).

Це, судячи з усього, дасть українським силам можливість розпочати «обережні контрнаступи», ідеться у висновках ISW.

«Ідеологічна зацикленість Кремля на захопленні Сєвєродонецька, як і облога «Азовсталі», очевидно, остаточної підірве можливості Росії у просуванні в Україні», - вважають експерти інституту.

За їхніми оцінками, втрата Сєвєродонецька – це тимчасова втрата території для України, але битва за місто не буде вирішальною перемогою Росії.

Зазначається що за останні кілька днів російські сили досягли значних успіхів у районі Сєвєродонецька – Лисичанська. Водночас українські війська переважно досягли своєї мети, уповільнивши й вимотавши російську армію.

ЗСУ упродовж декількох тижнів вдавалося втягувати в цей район значну кількість особового складу, зброї та техніки збройних сил РФ, що знижувало загальні можливості російських сил, не давало їм змоги зосередитися на більш вигідних напрямках наступу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Найближчими тижнями наступальні операції РФ на Донбасі призупиняться – ISW 5.00 5 2
Політика / Україна
24.06.2022 580
Еще материалы раздела «Україна»