<
НОВИНИ ДНЯ: Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паскивсі новини дня
Політика
Україна
25.06.2022 2625

Чому РФ посилила ракетні удари та обстріли по Україні: у Міноборони назвали справжню причину

Росія активізувала авіаційний, ракетний і артилерійський вогонь по українських містах, щоб відвернути увагу ЗСУ та не дозволити їм піти у наступ на Донбасі.

Як додали у Міноборони, російська армія кинула усі резерви на захоплення Донбасу. Пише ТСН. 

Про це розповів речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник під час брифінгу у п'ятницю, 24 червня.

"Аналіз теперішніх бойових дій свідчить про те, що максимальні резерви, максимальні сили і засоби російська армія сьогодні зосередила на Луганщині і Донеччині, на решті напрямків і областей противник більше проводить відволікальний маневр, веде постійний авіаційний, ракетний і артилерійський вогонь. В такий спосіб вони намагаються не допустити перекидання підрозділів ЗСУ туди, де сьогодні найгарячіше. Ми говоримо про Донецьку і Луганську області", - сказав Мотузяник.

За словами речника Міноборони, обстріли Росії не припинятимуться, бо так вони відволікають українські сили.

Нагадаємо, за останніми даними Американського інституту вивчення війни (ISW), темпи наступу російських окупантів найближчими тижнями на Донбасі значно знизяться.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чому РФ посилила ракетні удари та обстріли по Україні: у Міноборони назвали справжню причину 5.00 5 2
Політика / Україна
25.06.2022 2625
Еще материалы раздела «Україна»