НОВИНИ ДНЯ: Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°всі новини дня
Політика
Світ
25.06.2022 442

“Суд відкинув Америку на 150 років назад”: Байден відреагував на скасування права на аборт

Байден вказав на те, що це рішення ставить під загрозу здоров'я та життя жінок.

Рішення Верховного суду США скасувати постанову, якою федеральна влада країни гарантує право на аборт, президент Джо Байден назвав “трагічною помилкою” та “реалізацією екстремістської ідеології”. Пише ТСН. 

Відповідна заява опублікована на офіційному сайті Білого дому.

За словами Байдена, суд не обмежив, а відібрав право, яке має значення для багатьох американців.

“Верховний суд недвозначно відібрав у американського народу конституційне право, яке він уже визнав. Вони просто забрали його. Такого ніколи не робили з правом, яке таке важливе для стільки американців”, — зазначив він.

Президент Байден також вказав на те, що це рішення суду ставить під загрозу здоров'я та життя жінок.

“Суд буквально переніс Америку на 150 років тому. На мій погляд, це сумний день для країни, але це не означає, що боротьбу закінчено”, — наголосив він.

Байден закликав виборців у листопаді проголосувати за членів конгресу, які будуть готові включити захист абортів до законодавства.

Президент США також нагадав, що якщо жінка живе у штаті, який обмежує аборти, то рішення Верховного суду не забороняє виїжджати до штату, де аборти дозволені.

Нагадаємо, раніше у польському місті Пщина померла вагітна жінка. Її госпіталізували через зникнення навколоплідних вод. Адвокатка родини звинуватила лікарів у навмисній бездіяльності задля дотримання заборони абортів.

Оценка материала:

5.00 / 1
“Суд відкинув Америку на 150 років назад”: Байден відреагував на скасування права на аборт 5.00 5 1
Політика / Світ
25.06.2022 442
Еще материалы раздела «Світ»