<
НОВИНИ ДНЯ: Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа датавсі новини дня
Політика
Європа
25.06.2022 731

Макрон дзвонив Путіну за чотири дні до вторгнення в Україну: стало відомо, про що вони говорили

Президент Франції Еммануель Макрон говорив із президентом РФ Володимиром Путіним напередодні масштабного вторгнення Росії в Україну. Розмова відбувалася 20 лютого.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Le Рarisien.

Ініціатором розмови, судячи з аудіо, стає Макрон. Французький президент, який побував за кілька днів до цього в Москві та Києві, дзвонить Путіну і застає його у спортзалі.

"Щоб нічого не приховувати від вас, я хотів піти пограти в хокей... Ось, я говорю з вами зі спортзалу", - каже Путін наприкінці розмови Макрону, який пропонує йому зустрітися з президентом США Джо Байденом.

"Я хотів би, щоб ви спочатку дали мені своє розуміння ситуації і, можливо, абсолютно прямо, як ми обидва, сказали мені, які ваші наміри", - продовжує Макрон.

На це Путін каже наступне, вказуючи на президента України Володимира Зеленського: "Що я міг сказати? Ви самі бачите, що відбувається. Насправді наш шановний колега пан Зеленський нічого не робить. Він (Зеленський, - ред.) вам бреше".

Далі Путін звинувачує Макрона у бажанні "переглянути домовленості" Мінська. Макрон протестує: "Я не знаю, де ваш адвокат навчився закону. Я просто дивлюся на тексти і намагаюся їх застосувати!".

Макрон не погодився з таким трактуванням, що призвело до бурхливого обговорення. На нарікання Путіна про те, що пропозиції бойовиків "не чують", Макрон, як випливає з фільму, відповів: "Нам наплювати на пропозиції сепаратистів!", обґрунтувавши це тим, що вони не є стороною Мінських угод.

Врешті-решт Путін погодився на пропозицію Макрона зустрітися з президентом США Джо Байденом, проте наполягав на тому, щоб дата саміту поки не призначалася, оскільки його потрібно підготувати.

Зазначимо, що 20 лютого президент Франції провів кілька телефонних переговорів щодо ситуації в Україні. За добу він говорив з президентом РФ Володимиром Путіним (двічі), з президентом України Володимиром Зеленським, з президентом США Джозефом Байденом, з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, з прем'єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном.

Оценка материала:

5.00 / 1
Макрон дзвонив Путіну за чотири дні до вторгнення в Україну: стало відомо, про що вони говорили 5.00 5 1
Політика / Європа
25.06.2022 731
Еще материалы раздела «Європа»