<
НОВИНИ ДНЯ: Українців закликають не "світити" імена полонених на мітингах  Конгресмен США про те, коли Україна отримає допомогу: раніше, ніж будь-хто може подумати  Bradley, M113 і не тільки. Пентагон готує пакет допомоги Україні, - Politico  Як зміниться погода в Україні найближчим часом: прогноз синоптиків на 23-26 квітня  Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°всі новини дня
Політика
Україна
27.06.2022 820

Чим відрізняються MLRS та HIMARS - Генштаб ЗСУ

Різниця є, як від звичних РСЗВ, так і між собою.

Американські системи MLRS та HIMARS – це звичайні реактивні системи залпового вогню – РСЗВ, що схожі до радянських БМ-21 "Град", БМ-27 "Ураган" чи БМ-30 "Смерч". Пише ТСН. 

Про відмінності повідомив кореспондент "АрміяInform" із посиланням на Генштаб ЗСУ.

Система MLRS М270 на гусеничній базі БМП "Бредлі", що має два окремих пускових контейнери та відповідно до компоновки ракет – різну їх кількість, дальність та спроможності ураження ворога. Кожен контейнер може бути споряджений шістьма або однією ракетою. Така РСЗВ є універсальною у використанні.

Менші за класом ракети можуть мати касетну частину (максимальна дальність 32, 45 та 70 км). А найпотужніша ракета ATACMS летітиме до 300 км.

Головна особливість системи HIMARS – її мобільність. М142 отримала вже колісну базу, меншу масу та все таку ж універсальність. Комплект ракет для пускового контейнера такий же як для MLRS. Тобто можливий запуск одної ракети ATACMS з дальністю в 300 км або 6 ракет із дальністю до 70 км.

Україна отримує обидві системи – MLRS та HIMARS із ракетами для дальності до 70 км. Як вже згадувалося вище, основні відмінності – це база шасі та кількість пускових контейнерів. Система MLRS на гусеничній базі з двома контейнерами, а HIMARS – на колісній базі з одним контейнером.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чим відрізняються MLRS та HIMARS - Генштаб ЗСУ 5.00 5 2
Політика / Україна
27.06.2022 820
Еще материалы раздела «Україна»