НОВИНИ ДНЯ: У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloombergвсі новини дня
Політика
Україна
27.06.2022 477

На півдні колаборанти посилюють охорону і готуються до втечі в Крим через дії партизанів

На півдні ворог продовжує вести бойові дії, водночас місцеві партизани дедалі активніше протидіють колаборантам.

Про це у Фейсбуці повідомляє Оперативне командування «Південь», передає Укрінформ.

«Противник продовжує ведення бойових дій переважно шляхом вогневого впливу на наші підрозділи з метою недопущення перегрупування військ, тим часом намагається укріплювати нові оборонні рубежі», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, по позиціях на Херсонщині серед ночі пара ворожих винищувачів Су-35 випустила 2 ракети, а позиції на Миколаївщині ворог атакував «Смерчем» на світанку. Втрат немає.

Крім того, вранці у передмісті Миколаєва підрозділи протиповітряної оборони знищили безпілотний літальний апарат навідного оперативно-тактичного рівня, яким ворог проводив повітряну розвідку та наведення артилерії на обласний центр.

У Баштанському районі Миколаївської області впродовж ночі щільних обстрілів зазнавали сільськогосподарські угіддя, постраждалих немає.

"На Херсонщині тривають бойові дії. Ворожі підрозділи не цураються гатити один по одному, аби швидше вшитися із зони активних дій та «списати» ураження колег на українських військових", - зазначають в ОК "Південь".

Як повідомляється, практично в усіх населених пунктах, через які протікає річка Інгулець, зруйновані будинки, пошкоджено елеватори та інша виробнича, соціальна й дорожня інфраструктура. Узбережжя в багатьох місцях заміноване.

Тим часом місцеві партизани та учасники руху спротиву все активніше протидіють колаборантам, внаслідок чого ті посилюють охорону, готуються до втечі в Крим.

За даними ОК, на Зміїному тривали активні дії військової операції із задіянням різнорідних сил і видів озброєння. Результати уточнюються.

Наголошується, що штормова погода в Чорному морі продовжує утримувати основний склад корабельного угруповання ворожого флоту в пунктах базування. В північно-західній частині моря пильнують 2 ракетні кораблі з 16 крилатими ракетами на борту.

Крім того, за інформацією ОК «Південь», в районі Одеського газоконденсатного родовища зафіксовано активність російських пошуково-рятувальних суден. Імовірне проведення евакуації персоналу внаслідок надзвичайної ситуації на одній з платформ. Дані уточнюються.

Як повідомляв Укрінформ, втрати російської армії станом на 26 червня становлять 34 850 осіб, за останню добу ЗСУ знищили 150 загарбників.

Оценка материала:

5.00 / 2
На півдні колаборанти посилюють охорону і готуються до втечі в Крим через дії партизанів 5.00 5 2
Політика / Україна
27.06.2022 477
Еще материалы раздела «Україна»