НОВИНИ ДНЯ: Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистів  На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березня  Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війнівсі новини дня
Бізнес
Економіка
27.06.2022 470

Скільки зерна Росія вивезла з України: відповідь Мінагрополітики

З початку повномасштабного вторгнення Росія незаконно вивезла з території України близько 400 тисяч тонн зерна.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на першого заступника міністра аграрної політики та продовольства Тараса Висоцького в коментарі Радіо Свобода.

 

"На момент фактичної окупації на цих територіях було близько півтора мільйона тонн зерна, згідно з елеваторними реєстрами. І ми отримали інформацію з тих територій від українців про факт вивезення. Якщо додати всі ці кейси, то близько 400 тисяч тонн", - зазначив він.

За його словами, в українських сховищах є ще понад мільйон тонн зерна, проте наразі його доля невизначена. Говорити про плани щодо експорту можна лише після деокупації.

Крім того, Висоцький підкреслив, що Росія цілеспрямовано знищує аграрну інфраструктуру України.

Нагадаємо, що супутник зафіксував черговий факт вивезення Росією українського зерна до Сирії.

Також окупанти масово вивозять з України й іншу сільгосппродукцію. У Криму планують відкрити спеціальний базар, де будуть продавати вкрадені українські продукти.

Оценка материала:

5.00 / 1
Скільки зерна Росія вивезла з України: відповідь Мінагрополітики 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
27.06.2022 470
Еще материалы раздела «Економіка»