<
НОВИНИ ДНЯ: Норвегія виділить мільярди на протиповітряну оборону України, - прем'єр  Закон про мобілізацію: студенти проходитимуть обов'язкову базову військову підготовку – коли запрацює норма  Як приготувати паску в паперовій формі, чи потрібно змащувати форму маслом перед випіканням  Великодній календар: коли купувати вербу, пекти паску та зустрічати Радоницю  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Буданов пояснив, як змінилася армія РФ від початку повномасштабної війни  Меню на Великдень 2024: найкращі страви до святкового столувсі новини дня
Політика
Світ
27.06.2022 686

У Батумі перебуває танкер з російськими підсанкційними нафтопродуктами - ЗМІ

У терміналі грузинського порту Батумі перебуває танкер Esen Ka, завантажений російськими нафтопродуктами.

Про це передає Укрінформ із посиланням на російську службу «Радіо Свобода».

За даними грузинських ЗМІ, день тому судно, яке ходить під турецьким прапором, перебувало в російському порту Туапсе. Звідти приблизно з 30 тис. тонн вакуумного газойлю, що належить підсанкційній компанії «Роснефть», воно відбуло у Батумі.

Агентство з обслуговування судна підтверджує, що танкер перевозить вакуумний газойль, але інформацією про його походження, не володіє. Як повідомляє телекомпанія Mtavari Arkhi, тепер грузинська сторона має намір змінити походження вантажу й відправити його в Європу під виглядом нафтової продукції з Казахстану.

Телеканал стверджує, що танкером опікуються наближені до грузинського олігарха Бідзіни Іванішвілі особи – Уча Мамацашвілі та Грігол Лілуашвілі.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Батумі перебуває танкер з російськими підсанкційними нафтопродуктами - ЗМІ 5.00 5 2
Політика / Світ
27.06.2022 686
Еще материалы раздела «Світ»