<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
27.06.2022 425

НАТО оголосить Росію найбільшою загрозою, - Столтенберг

Нова стратегічна концепція НАТО проголосить Росію найбільшою загрозою для країн Північноатлантичного альянсу.

Про це заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг, передає "Інтерфакс-Україна".

Про це він оголосив у понеділок на пресконференції напередодні саміту НАТО, який відбудеться 28-29 червня у Мадриді. Очікується, що на цьому саміті союзники схвалять нову стратегічну концепцію на 10 років.

"Наш саміт НАТО в Мадриді цього тижня матиме визначальне значення з багатьма важливими рішеннями, зокрема з новою Стратегічною концепцією нової реальності безпеки, фундаментальними зрушеннями у стримуванні та обороні НАТО та підтримкою України зараз і на майбутнє. Я очікую, що стане зрозумілим, що союзники вважають Росію найсерйознішою і прямою загрозою нашій безпеці", - заявив Столтенберг.

Крім того, нова стратегічна концепція вперше звернеться до Китаю, "викликів, які Пекін кидає нашій безпеці, інтересам і цінностям", а також охоплюватиме підхід альянсу до низки інших загроз і викликів, таких як тероризм, кіберзагрози та гібридні загрози", - зазначив генсек організації.

Оценка материала:

5.00 / 1
НАТО оголосить Росію найбільшою загрозою, - Столтенберг 5.00 5 1
Політика / Світ
27.06.2022 425
Еще материалы раздела «Світ»