<
НОВИНИ ДНЯ: Стало відомо, які інструменти вирішення житлового питання будуть в новому законодавстві  На вихідних дощі та зливи в Україні триватимуть  Скільки українців підтримують введення військ НАТО до України: результати опитування  Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експертавсі новини дня
Політика
Світ
28.06.2022 1597

Росію мають оголосити ворогом НАТО офіційно. Польща виступила із важливою ініціативою

Польща очікує, що Мадридський саміт НАТО офіційно визнає Росію як ворога НАТО.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови бюро нацбезпеки Польщі Павла Солоха в ефірі телеканалу Polsat.

"Сам саміт НАТО - це елемент процесу, але він має дати відповіді на фундаментальні питання. Насамперед, і ми цього однозначно очікуємо, визначити Росію як ворога", - сказав Солох.

Солох припускає, що у закритій частині стратегії НАТО "буде посланий сигнал щодо Росії".

"Ми у будь-якому разі очікуємо, що НАТО негайно відреагує на будь-яке порушення території країн НАТО", - пояснив голова бюро нацбезпеки Польщі.

При цьому Польща чекає на прийняття рішень, які призведуть "до збільшення військової присутності НАТО".

Як повідомлялося, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна не має особливих очікувань від майбутнього саміту НАТО в Мадриді, який пройде 29-30 червня.

Нагадаємо, саміт НАТО в Мадриді розгляне нову стратегічну концепцію з урахуванням змін у європейській та світовій безпеці, підтвердить єдність союзників та політику "відкритих дверей". Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда розглядає можливість участі в цьому саміті.

Оценка материала:

5.00 / 3
Росію мають оголосити ворогом НАТО офіційно. Польща виступила із важливою ініціативою 5.00 5 3
Політика / Світ
28.06.2022 1597
Еще материалы раздела «Світ»