<
НОВИНИ ДНЯ: Родина Байдена закликала його залишитися у передвиборчих перегонах, - CNN  Вчені виявили іншопланетне життя у Сонячній системі  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотніше  Західним областям у вівторок прогнозують послаблення спеки  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвокатавсі новини дня
Політика
Україна
28.06.2022 509

Україна може знищити ворога тут і зараз – Залужний

Україна може знищити російських окупантів та захистити державу, проте українській армії потрібно більше зброї та боєприпасів.

Про це заявив головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний за підсумками розмови з головою об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі та начальником штабу оборони Великої Британії адміралом Тоні Радакіном.

За його словами, противник посилив ракетні обстріли України — за останні чотири дні окупанти випустили 53 крилаті ракети. Залужний зазначив, що найзапекліші бої точаться на півночі Луганської та Харківської областей.

У цьому районі тільки за минулу добу супротивник здійснив 270 артилерійських нальотів, застосувавши 45 тисяч боєприпасів, завдав двох ракетних і 32 авіаційних ударів.

"Ситуація дуже складна, але контрольована. На нашій землі триває запекла боротьба, масштаби якої світ не бачив з часів Другої світової. Ми не маємо права перекласти цю війну на наших дітей. Ворога слід знищити тут і зараз, інакше він не зупиниться. І ми можемо це зробити. Наші люди готові ціною власних життів захистити свою державу та своїх дітей, але нам потрібно більше зброї та боєприпасів", – заявив Залужний.

Генерал резюмував, що разом із партнерами Україна може перемогти Росію та не допустити розширення війни на інші країни.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна може знищити ворога тут і зараз – Залужний 5.00 5 1
Політика / Україна
28.06.2022 509
Еще материалы раздела «Україна»