<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Бізнес
Економіка
28.06.2022 484

Україна пропонує країнам ЄС свої газові сховища

Країни ЄС можуть зберігати газ в українських підземних сховищах для досягнення встановленого Європейською Радою рівня заповнення ПСГ на 80% до 1 листопада.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко у Facebook.

"Вітаю це рішення, адже воно демонструє, що Європа реально оцінює загрози та ризики наступної зими в умовах енергетичної агресії з боку Росії, спрямованої не лише проти України, а й проти всього європейського континенту", — написав Галущенко.

Він наголосив, що відповідно до рішення країни-члени Європейської ради можуть укладати контракти на зберігання газу з договірними сторонами Енергетичного співтовариства, оскільки далеко не всі з них мають власні ПСГ, щоб надійно забезпечити населення та промисловість енергоресурсом.

"Україна як головуючий у 2022 році учасник Енергоспівтовариства готова підставити своє плече та стати надійним партнером Європи у забезпеченні стійкого газопостачання цього опалювального сезону. Наші ПСГ — найбільші в Європі і ми їх пропонуємо для зберігання запасів газу європейських країн", — запевнив міністр.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна пропонує країнам ЄС свої газові сховища 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
28.06.2022 484
Еще материалы раздела «Економіка»