НОВИНИ ДНЯ: Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіяхвсі новини дня
Політика
Україна
28.06.2022 509

Ракетний удар по Кременчуку є воєнним злочином – заява G7

Глави держав та урядів Групи семи (G7) заявили, що ракетний удар росії по торговельному центру у Кременчуці є воєнним злочином, президент рф путін та інші відповідальні за це особи мають бути покарані.

Про це йдеться у заяві лідерів G7 щодо ракетного обстрілу ТЦ у Кременчуці.

"Ми, глави держав та урядів G7, рішуче засуджуємо огидну атаку на торговельний центр у Кременчуці. Ми разом з Україною сумуємо за невинними жертвами цього жорстокого нападу. Невибіркові атаки на невинних мирних жителів є воєнними злочинами. Президент росії путін і відповідальні за це мають понести покарання", - йдеться у заяві.

Лідери G7 наголосили на непохитній підтримці України, яка протистоїть російській агресії.

"Ми продовжуватимемо надавати фінансову, гуманітарну та військову допомогу Україні, поки це буде потрібно. Ми не припинимо це робити, поки росія не припинить свою жорстоку і безглузду війну проти України", - йдеться у заяві.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ракетний удар по Кременчуку є воєнним злочином – заява G7 5.00 5 1
Політика / Україна
28.06.2022 509
Еще материалы раздела «Україна»