<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Політика
Україна
28.06.2022 1176

Війська рф намагаються оточити ЗСУ в районі Лисичанська - Міноборони

Війська російської федерації намагаються оточити українські війська в районі Лисичанська та взяти під контроль автодорогу Бахмут – Лисичанськ.

Про це речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник заявив на брифінгу.

«Ворог зосередив зусилля на Лисичанському та Бахмутському напрямках, чинить спроби оточити наші війська в районі Лисичанська та взяти під контроль автодорогу Бахмут – Лисичанськ», - сказав Мотузяник.

За його словами, на Донецькому напрямку Збройні сили України ведуть важкі бої проти угруповання противника зі складу 8, 58 армій, мобілізаційного резерву 1-го та 2-го армійських корпусів південного військового округу, 2, 41 армій та 90 танкової дивізії центрального військового округу, а також повітряно-десантних військ.

«Підрозділи Сил оборони України стримують наступ противника у напрямку Вовчоярівка-Верхньокам’янка та перешкоджають спробам противника закріпитися південніше Лисичанського НПЗ. Противник завдав авіаційного удару з використання пари літаків Су-25 по позиціях наших військ у районі н.п. Біла Гора», - сказав речник МОУ.

Він додав, що українські захисники відбили наступ противника у напрямку Миколаївка-Спірне. За його даними, на Бахмутському напрямку окупанти наступають в напрямку Роти-Вершина. Нині бойові дії тривають. Агресор обстріляв позиції сил оборони з мінометів, ствольної та реактивної артилерії у районах Костянтинівки, Бахмута та Соледара. Також ворог проводить штурмові дії у напрямку Миронівка – Вуглегірська ТЕС, бойові дії тривають.

На Краматорському напрямку агресор здійснив вогневе ураження наших позицій із застосуванням ствольної артилерії у районах Маяки і Тетянівка.

На Курахівському напрямку українські воїни відбили наступ російських військ в напрямку Петрівське - Шевченко (30 км західніше Курахове), зазначив Мотузяник.

На Запорізькому напрямку противник намагається посилити своє угруповання військ. За даними нашої розвідки, протягом 26 – 27 червня окупанти перемістили озброєння та військову техніку, у т.ч. танки та РСЗВ.

«На Авдіївському, Курахівському та Новопавлівському напрямках окупанти активних дій не вели», - сказав речник оборонного відомства.

За його словами, з метою сковування підрозділів Сил оборони ворог здійснював вогневе ураження вздовж всієї лінії фронту. Завдав авіаційних ударів із використанням оперативно-тактичної авіації у районах Кам’янка та Авдіївка.

«Наші воїни відбили штурмові дії противника у напрямку Єгорівка-Павлівка, завдавши йому відчутних втрат та відкинувши його на попередні позиції», - додав речник МОУ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Війська рф намагаються оточити ЗСУ в районі Лисичанська - Міноборони 5.00 5 1
Політика / Україна
28.06.2022 1176
Еще материалы раздела «Україна»