НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Політика
Світ
30.06.2022 1126

Ти не поїдеш жити до Лондона: у Британії ріелтори відмовляються працювати з росіянами

Санкції прекрасні тим, що діють не лише прямо, а й побічно.

a16d4bd611b2d3d59a00b1f0c4f19509_30.06.22

Як повідомляє Reuters, у лютому Велика Британія скасувала свої так звані «золоті візи» для багатих інвесторів, а минулого місяця оголосила про плани нового законопроекту про економічні злочини, який частково призначений для виявлення власників власності у Великій Британії та боротьби з незаконним фінансуванням. Пише ТСН. 

У зв'язку з цим ріелтори очікували великих розпродажів російської нерухомості за зниженими цінами в Лондоні. Але, як стверджує Генрі Шервуд, керівний директор одного з агентств, що спеціалізується на нерухомості вартістю від п'яти мільйонів фунтів стерлінгів, санкції призвели до зворотного ефекту.

На початку широкомасштабного вторгнення Росії до України до агенції постійно телефонували та запитували, чи не розпродують росіяни свої елітні будинки та квартири. Але зараз усі стали значно обережнішими. Багато хто не хоче мати з росіянами та санкційною нерухомістю нічого спільного. Покупці не хочуть, щоб їх пов'язували із такими розпродажами.

Росіяни не можуть ані купити, ані продати нерухомість у Британії. Складнощі виникають вже на етапі пошуку адвоката, готового допомогти здійснити угоду. Страждають і орендарі, зокрема студенти, які мають труднощі з переказом коштів через санкції.

Співзасновник ріелторської компанії Марк Поллак стверджує, що багаті росіяни не купують і не продають необов'язково тому, що цього не хочуть. Ймовірно, вони просто не можуть цього зробити, хоча деякі все ще сподіваються, що "пил заляжеться".

У середині 2000-х Лондон став неофіційною столицею російської розкоші. Саме російські олігархи купували значну частину люксової нерухомості у престижних районах британської столиці. Зараз росіяни стали набагато активніше придивлятися і до країн Близького Сходу — Саудівської Аравії, Катару, Єгипту, Бахрейну.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ти не поїдеш жити до Лондона: у Британії ріелтори відмовляються працювати з росіянами 5.00 5 2
Політика / Світ
30.06.2022 1126
Еще материалы раздела «Світ»