<
НОВИНИ ДНЯ: Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Українівсі новини дня
Політика
Світ
30.06.2022 446

США внесли в "чорний список" п'ять китайських компаній за підтримку армії Росії

Адміністрація президента Сполучених Штатів Джо Байдена внесла п'ять китайських компаній в чорний список експортерів за порушення санкцій, пов'язаних з наданням підтримки російським військовим і оборонним компаніям до і під час вторгнення в Україну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Financial Times.

Міністерство торгівлі включило китайські компанії в "список суб'єктів", що фактично забороняє американським компаніям експортувати продукцію в ці країни. Мова йде про такі компанії, як Connec Electronic, King Pai Technology, Sinno Electronics, Winninc Electronic і World Jetta (HK) Logistics.

"Сьогоднішні дії посилають потужний сигнал юридичним і фізичним особам по всьому світу, що якщо вони будуть прагнути підтримати Росію, США відсічуть їх", - заявив заступник Міністра торгівлі США Алан Естевес.

Раніше повідомлялося, що Росія і Китай через санкції змушені використовувати ускладнену логістику для транспортування нафти. Країни скидають нафтопродукти в море.

Також варто нагадати, що після початку повномасштабної війни в Україні китайські компанії почали купувати більше російської нафти з величезними знижками.

Оценка материала:

5.00 / 2
США внесли в "чорний список" п'ять китайських компаній за підтримку армії Росії 5.00 5 2
Політика / Світ
30.06.2022 446
Еще материалы раздела «Світ»