НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Політика
Світ
30.06.2022 488

НАТО збільшить чисельність сил високої готовності до понад 300 тисяч - Столтенберг

Лідери країн НАТО ухвалили рішення про посилення бойових груп у східній частині Альянсу до рівня бригади та збільшення чисельності сил високої готовності до понад 300 тисяч.

Про це заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг у середу у Мадриді під час пресконференції в ході саміту НАТО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні лідери НАТО вирішили кардинально змінити нашу оборону та стримування, щоб реагувати на нові безпекові реалії. Ми зміцнимо нашу передову оборону. Ми посилимо наші бойові групи у східній частині Альянсу до рівня бригади. Ми трансформуємо Сили реагування НАТО. І збільшимо чисельність сил високої готовності до понад 300 тисяч", - заявив він.

За словами генсека, Альянс також посилить свої спроможності із зміцнення сил шляхом попереднього розміщення обладнання та військових запасів, збільшення передових можливостей, включаючи протиповітряну оборону, посилення управління та оновлення планів оборони з визначенням сил для захисту конкретних союзників.

"Вперше з часів "холодної війни" у нас є такі плани із заздалегідь визначеними силами. Вони працюватимуть із силами внутрішньої оборони та ознайомляться з місцевістю, об’єктами та заздалегідь розміщеними запасами, щоб ми могли робити посилення ще швидше", - заявив Столтенберг.

Як повідомлялося, 28-30 червня у Мадриді відбувається саміт НАТО. Глави держав та урядів розглядають шляхи посилення політики стримування й оборони, розвитку оборонних спроможностей Альянсу у новій ситуації з безпеки, що склалася після вторгнення росії в Україну.

Оценка материала:

5.00 / 2
НАТО збільшить чисельність сил високої готовності до понад 300 тисяч - Столтенберг 5.00 5 2
Політика / Світ
30.06.2022 488
Еще материалы раздела «Світ»