НОВИНИ ДНЯ: В Україні 19 березня переважатиме дощова та прохолодна погода  Путін перемагає у виборах у РФ з "рекордним" результатом, - ЦВК  Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІвсі новини дня
Політика
Світ
30.06.2022 491

Міжнародна група REPO заморозила російські активи на понад $30 мільярдів

Міжнародна група «російська еліта, поплічники та олігархи» (REPO) заблокувала або заморозила російські активи на понад 30 мільярдів доларів за перші 100 днів роботи.

630_360_1524139668-4841_30.06.22

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі Мінфіну США.

«Заблоковано або заморожено активи росіян, які потрапили під санкції, на суму понад 30 мільярдів доларів. Йдеться про банківські рахунки та економічні ресурси», - заявили у відомстві.

У Мінфіні додали, що ця сума не враховує конфіскацію люксових яхт та майна, що належить олігархам рф.

«Робота REPO ще не завершена. Протягом найближчих місяців члени команди REPO продовжуватимуть відстежувати активи, що потрапили під санкції, та не дозволятимуть росіянам підривати заходи, які спільно запровадили члени REPO. Разом ми забезпечимо, щоб наші санкції й надалі призводили до збитків росії за її неспровоковану й триваючу агресію в Україні», - йдеться у пресрелізі.

Як повідомляв Укрінформ, у березні міністр фінансів США Дженет Єллен та генеральний прокурор США Меррік Гарланд провели віртуальну зустріч із представниками Австралії, Канади, Німеччини, Франції, Італії, Японії, Великої Британії та Єврокомісії щодо початку роботи багатосторонньої цільової групи «російська еліта, поплічники та олігархи» (REPO). Цільова група, до якої входять відповідні міністерства країн, зобов'язалася використати свої повноваження для збору та обміну інформацією для вжиття конкретних заходів, включаючи санкції, заморожування активів та кримінальне переслідування.

Оценка материала:

5.00 / 1
Міжнародна група REPO заморозила російські активи на понад $30 мільярдів 5.00 5 1
Політика / Світ
30.06.2022 491
Еще материалы раздела «Світ»