<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Росія
01.07.2022 633

Акції "Газпрому" обвалилися на 30%: що стало причиною

Акції російського газового монополіста "Газпрому" впали більш ніж на 30%. Приводом стало рішення зборів акціонерів не сплачувати дивіденди, які підуть на податки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані Московської біржі.

За даними біржі, акції впали до 207 рублів за штуку.

До цього загальні збори акціонерів вирішили не виплачувати дивіденди за 2021 рік. Заступник голови правління "Газпрому" Фаміл Садигов заявив, що компанія "повинна бути готова виконати зобов'язання з виплати податків у підвищеному розмірі".

Раніше пропонувалося за 2021 рік виплатити по 52,53 рублів на акцію (або близько 1 долара за офіційним курсом). Всього планувалося виплатити 1,244 трлн рублів дивідендів.

Статутний капітал ПАТ "Газпром" складається з 23,674 млрд звичайних акцій. Кремль контролює понад 50% акцій компанії.

Нагадаємо, в червні "Газпром" майже вдвічі зменшив поставки газу до Європи. Як заявив гендиректор "Оператора ГТС України" Сергій Макогон, своїми діями російська компанія дестабілізує ринок газу і намагається зірвати підготовку до опалювального сезону в ЄС.

Оценка материала:

5.00 / 1
Акції "Газпрому" обвалилися на 30%: що стало причиною 5.00 5 1
Політика / Росія
01.07.2022 633
Еще материалы раздела «Росія»