НОВИНИ ДНЯ: Саміт миру у Швейцарії: Портников попередив про "пастку" Китаю для України  Секретар РНБО України назвав умови для перевороту проти Путіна  Україна зможе бити за лінією фронту: Норвегія обіцяє значну кількість F-16 із найновішим озброєнням  Синоптик прогнозує заморозки в Україні: де та коли буде "мінус"  Секретар РНБО відповів на заклик США не бити по НПЗ в Росії  Весна дійшла до піку і повернула на зиму: які сюрпризи готує погода  Зливи з грозами, а у Карпатах до 0 градусів: прогноз погоди на тижденьвсі новини дня
Політика
Україна
01.07.2022 851

ЗСУ ведуть наступ на декількох напрямках, а медіа РФ готують суспільство до поразки – Генштаб

У Генштабі ЗСУ повідомили, що українські військові ведуть наступальні дії на декількох напрямках та повертають під контроль держави населені пункти.

a9cea89fd6844ff3d516dbbf7a7550ce_01.07.22

Водночас російські засоби масової пропаганди вже готують своє суспільство до поразки армії РФ у війні. Пише ТСН. 

Про це заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов повідомив на брифінгу 30 червня.

"Протягом тижня на Криворізькому напрямку було звільнено і взято під контроль населений пункт Потьомкине. На Курахівському напрямку – населений пункт Павлівка", – поіфнормував Громов.

Він додав, що українські підрозділи ракетних військ та артилерії вразили ворожі пункти управління угруповань військ, склади з паливно-мастильними матеріалами та завдали значних втрат окупантам.

Представник Генштабу також звернув увагу на зміну російської риторики щодо війни в Україні. Це свідчить про те, що жоден план Кремля щодо захоплення України не реалізовано, сказав Громов.

"Зараз ми фіксуємо повідомлення в російських медіа, що російське суспільство готують до поразки свого війська. Вже з’являються повідомлення щодо важкого стану війська та помилок у воєнному керівництві агресора", – уточнив представник українського Генштабу.

Нагадаємо, основний наратив, який просуває пропаганда РФ, звучить так – Україна може "зупинити війну до кінця доби" і для цього потрібно скласти зброю та виконати умови Москви. В ЦПД пояснили мету пропагандистів.

Оценка материала:

5.00 / 2
ЗСУ ведуть наступ на декількох напрямках, а медіа РФ готують суспільство до поразки – Генштаб 5.00 5 2
Політика / Україна
01.07.2022 851
Еще материалы раздела «Україна»