<
НОВИНИ ДНЯ: Котлети "Кордон Блю": рецепт незвичних котлет з курятини в паніровці  Путін випрошував зброю під час візиту до КНДР: експерт оцінив, як це вплине на перебіг війни  В Україні 24 червня очікуються дощі та грози  Договір про стратегічне партнерство між РФ і КНДР: Москва підвищує ставки проти Заходу – Apnews  Вишня у власному соку на зиму: 15 найкращих рецептів  Спека відступить. Синоптики дали детальний прогноз на робочий тиждень в Україні  Астронавти NASA застрягли на орбіті і не можуть повернутися на Землювсі новини дня
Політика
Україна
01.07.2022 474

ЗСУ повернуться на звільнений острів Зміїний: заява Генштабу

Українські військові збираються вирушити на остаточно звільнений від російських окупантів острів Зміїний та встановити контроль над ним.

Наразі ЗСУ контролюють Зміїний на відстані за допомогою зброї. Пише ТСН. 

Про це заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов повідомив на брифінгу 30 червня.

"Стосовно Зміїного. Противник залишив острів, ми змусили його це зробити. Наразі наших військових на острові немає, але це буде", – сказав він.

Громов додав, що до планів українських військових входить встановлення безпосередньго фізичного контролю над цим островом.

"На даний час ми його контролюємо за допомогою нашої зброї", – повідомив представник українського Генштабу.

Нагадаємо, 30 червня в ОК "Південь" повідомили, що російські війська поспіхом залишили острів Зміїний.

У Міноборони РФ втечу окупантів назвали "кроком доброї волі". Мовляв, виконання завдань на острові Зміїний вже завершено.

Оценка материала:

5.00 / 2
ЗСУ повернуться на звільнений острів Зміїний: заява Генштабу 5.00 5 2
Політика / Україна
01.07.2022 474
Еще материалы раздела «Україна»