НОВИНИ ДНЯ: В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експертвсі новини дня
Політика
Росія
01.07.2022 1447

Обвал на фондовому ринку Росії: чому падають акції

Обвал акцій" Газпрому " викликав падіння на всьому російському фондовому ринку. Індекс акцій московської біржі 30 Червня впав на 5,6%, індекс РТС - на 5,2%.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані Московської біржі.

Ціни більшості "блакитних фішок" на біржі впали в межах 8%.

Раніше акції російського газового монополіста "Газпрому" впали більш ніж на 30%. Приводом стало рішення зборів акціонерів не сплачувати дивіденди. Заступник голови правління "Газпрому" Фаміл Садигов заявив, що компанія "повинна бути готова виконати зобов'язання з виплати податків у підвищеному розмірі".

Також сьогодні інвестори чекають рішення зборів акціонерів "Роснефти" з приводу дивідендів. Раніше рада директорів компанії рекомендувала виплатити дивіденди в розмірі 23,63 рублів на акцію. Після рішення зборів акціонерів "Газпрому" акції "Роснефти" впали на 9%.

Оценка материала:

5.00 / 4
Обвал на фондовому ринку Росії: чому падають акції 5.00 5 4
Політика / Росія
01.07.2022 1447
Еще материалы раздела «Росія»