<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списати  Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППОвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.07.2022 975

"Тропіки" в Україні: якою буде погода у решту літа

Погода в Україні у липні та серпні 2022 року характеризуватиметься подальшим підвищенням температури повітря, збільшенням дефіциту опадів та інтенсивністю нетривалих гроз, злив, граду і шквалів.

Про це повідомила завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеоінституту Віра Балабух, інформує 24 Канал.

Метеоролог попереджає, що українцям потрібно бути готовими до значної кількості спекотних днів і тропічних ночей. Оскільки тривалість спекотного періоду збільшиться - днів для відпочинку біля водойми буде доволі.

За її словами, збережеться й аномальна спекотна погода у західних областях у липні, а в серпні температура повітря повернеться до кліматичної норми.

Загалом погода в Україні влітку залежатиме від процесів в екваторіальних широтах Тихого океану, зокрема явища Ла-Нінья. Кліматичний феномен ЛаНінья означає падіння поверхневої температури води нижче кліматичної норми на сході тропічної зони моря. Це явище провокуватиме суху погоду в нашій країні, додала Віра Балабух.

Нагадаємо, що протягом поточного тижня сонячна погода мінятиметься на дощі з грозами, а потім навпаки. При цьому температура повітря залишиться на стабільно високому рівні від +27 до +33 градусів.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Тропіки" в Україні: якою буде погода у решту літа 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
01.07.2022 975
Еще материалы раздела «Суспільство»