<
НОВИНИ ДНЯ: Наближений до Путіна олігарх виведе частину бізнесу з Росії через вплив санкцій  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отримання  Синоптикиня Наталка Діденко попередила про потужні дощі та повідомила, коли потеплішає  Демонтаж колишньої Арки дружби народів: у КМДА заявили про небезпеку  Курс на 40: чому росте долар, від кого це залежить і як довго триватиме  На Україну насувається активний циклон із півдня: яку погоду очікувати 24 квітня  Українців закликають не "світити" імена полонених на мітингахвсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
01.07.2022 567

У Києві хочуть запустити перше виробництво форми для жінок-військових

У Києві мають намір налагодити пошиття військової форми для жінок. Запуск першого виробництва планується в рамках проєкту «Arm Women Now».

630_360_1560338067-312_01.07.22

Про це поінформувала пресслужба Київради у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

«Проєкт має на меті забезпечити кожну жінку військовослужбовицю військовою формою», - наголошується у повідомленні.

Зазначається, що наразі у лавах ЗСУ служать понад 50 тисяч жінок, із яких 3,5 тисячі – старші офіцери.

У Київській міській раді заявили, що на передовій або у тилу, парамедики, танкістки, аеророзвідниці, артилеристки, командирки роти або взводу та інші — виконують свій військовий обов’язок на рівних засадах з чоловіками, але усім жінкам-військовим видають чоловічу форму.

Депутатка Київської міськради Ірина Никорак своїм проєктом «Arm Women Now» має намір це змінити.

«Майже 90% жінок змушені підшивати форму, якщо, звісно, у них є така можливість в умовах повномасштабної війни. Необхідно забезпечити наших захисниць комфортною та функціональною військовою формою. Спільно з командою прийняли рішення глобально підійти до розв'язання цієї проблеми. Уже розробили лекала, враховуючи найкращий міжнародний досвід», - уточнила депутатка.

За її інформацією, відшивати ці форми будуть в Україні.

Як повідомлялося, 23 червня мер Києва Віталій Кличко заявив, що Київрада запровадила особливий алгоритм та пільги на оренду комунальних приміщень силами безпеки і оборони.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Києві хочуть запустити перше виробництво форми для жінок-військових 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
01.07.2022 567
Еще материалы раздела «Столиця»