НОВИНИ ДНЯ: Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°всі новини дня
Політика
Україна
01.07.2022 590

У Раді пропонують обмежити виїзд за кордон тим, хто має доступ до держтаємниці

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №7505 щодо обмеження виїзду за територію України громадян, яким було надано допуск та доступ до державної таємниці.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у картці законопроєкту на сайті ВР.

"Згідно з чинним законодавством, до державної таємниці може бути віднесена інформація у сферах оборони; економіки, науки і техніки; зовнішніх відносин та у сфері державної безпеки та охорони правопорядку, яка має значення для оборони та національної безпеки нашої держави. У зв’язку з цим, будь-який носій такої інформації викликає значний інтерес у ворога, а тому потребує посиленої охорони з боку держави", - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Зазначається, що такі громадяни, виїжджаючи за кордон, стають легкою здобиччю російських спецслужб, які мають розгалужену мережу агентів у більшості країн світу. Проте такі люди можуть виїзджати до держав, з якими Україна має міжнародні договори, і в складі урядової чи парламентської делегації. У такому випадку безпечне перебування для них гарантується державою, яка приймає таку делегацію.

Як повідомлялося, у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, яким пропонується на законодавчому рівні обмежити виїзд чоловіків 18-60 років за кордон під час дії воєнного стану.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Раді пропонують обмежити виїзд за кордон тим, хто має доступ до держтаємниці 5.00 5 2
Політика / Україна
01.07.2022 590
Еще материалы раздела «Україна»