НОВИНИ ДНЯ: Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб Українивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.07.2022 399

ЄС допоможе Україні відновити довкілля після війни

Україна долучилась до програми відновлення клімату та довкілля LIFE та уклала відповідну угоду з ЄС.

Про це інформує Урядовий кур'єр.

«Це те, на що ніколи не вистачало коштів. LIFE - це потужний фінансовий інструмент країн-учасниць. Це велика довіра до України», - зазначив на брифінгу міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

За словами міністра, нині вже є перелік з 15 пропозицій, які оформлять для подання на участь у програмі. Головним чином увагу зосередять на відновленні річок, розвитку заповідного фонду та ренатуралізації екосистем.

«Ми бачимо, який страшний вплив має війна на життя кожного українця. Не менш страшний вплив ця війна має і на довкілля. До прикладу, сотні тисяч тонн металобрухту, що лишається на території України, ліси, які значною мірою заміновані та знищені. Потрібно вже починати думати про їхню регенерацію. Саме на це і буде спрямовано діяльність у межах програми LIFE », - сказав комісар ЄС з питань навколишнього середовища, океанів і рибальства Віргініюс Сінкявічюс.

Програма LIFE функціонує вже 30 років і за цей час надала співфінансування для 5600 проєктів у ЄС, зокрема, в Латвії, Італії, Нідерландах, Німеччині. Бюджет програми на 2021 - 2027 роки складає 5,43 млрд євро.

У профільному міністерстві кажуть, що участь у програмі дозволить нарешті спрямувати більше коштів на ті сфери, які власними зусиллями фінансувати в достатньому обсязі не вдавалось.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС допоможе Україні відновити довкілля після війни 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
01.07.2022 399
Еще материалы раздела «Суспільство»