НОВИНИ ДНЯ: Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesarвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.07.2022 1291

Борщ наш: українську страву визнано об’єктом культурної спадщини ЮНЕСКО

Український борщ тепер внесений до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує негайної охорони.

1 липня, на п'ятому позачерговому засіданні Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини було внесено елемент "Культура приготування українського борщу" до Списку нематеріальної культурної спадщини, яка потребує негайної охорони.

Про це інформує Міністерство культури та інформаційної політики України. Пише ТСН. 

Комітет визнав універсальну цінність українського борщу і його значення для світової культури. Таким чином, тепер культура приготування української національної страви перебуває під охороною ЮНЕСКО.

"Борщ наш. Це рішення, ухвалене сьогодні на позачерговому засіданні Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини, визнає його універсальну цінність і значення для світової культури. Український борщ, який є символом життя, творчості, сили і стійкості українців, відтепер під охороною ЮНЕСКО", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що включення "Культури приготування українського борщу" - це не лише важливий крок для збереження ідентичності нашої української нації, багатої на культурні традиції та звичаї, а й надзвичайна підтримка всім українцям, які зараз захищають українську землю від російських загарбників.

"Борщ — елемент соціальної інтеграції та згуртованості, яка служить об'єднанню народу України, незалежно від віку, статі чи походження. У цьому сенсі елемент демонструє важливу роль нематеріальної культурної спадщини під час збройних конфліктів та надзвичайних ситуацій", - кажуть в Мінкульті.

Оценка материала:

5.00 / 4
Борщ наш: українську страву визнано об’єктом культурної спадщини ЮНЕСКО 5.00 5 4
Життя та Стиль / Суспільство
02.07.2022 1291
Еще материалы раздела «Суспільство»