<
НОВИНИ ДНЯ: У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитування  Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепловсі новини дня
Політика
Україна
01.07.2022 498

Російські пропагандисти сіють паніку в Україні щодо можливого нападу Білорусі

Російські пропагандисти різко збільшили кількість інформаційно-психологічних заходів щодо ймовірного нападу на Україну білоруських військ.

Ворог це робить для того, аби посіяти паніку в суспільстві, щоб знизити рівень обороноздатності України та отримати перевагу на полі бою. Саме тому окупанти активізували роботу з проведення інформаційно-психологічної операції (ІПсО). Пише ТСН. 

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

Щоб посіяти паніку серед українців, російські пропагандисти можуть залякувати суспільство, повідомляючи нібито про день та час нападу білоруських військ, а для того, аби переконати у "правдивості" інформації, підсилюють її тим, що це повідомили нібито джерела з вищого керівництва.

"Для цього ворог використовує сталий вираз: "Ракетний удар буде о 04:00" і посилання на анонімний авторитет, зокрема "десь із СБУ", "людина з верхів казала, що в цю суботу точно вже підуть", - попереджають в ЦПД про російські інформаційні маніпуляції.

Паралельно окупанти намагаються започаткувати кампанію з наративом про відкриття кордонів для чоловіків.

Все це ворог робить для того, щоб провокувати панічні настрої всередині України і внутрішньо розгойдати ситуацію.

"За даними Головного управління розвідки Міноборони України, Білорусь не сформувала на кордоні ударні угруповання для можливого нападу, а для їх формування потрібно мінімум два тижні", - зазначили в Центрі протидії дезінформації.

Оценка материала:

5.00 / 1
Російські пропагандисти сіють паніку в Україні щодо можливого нападу Білорусі 5.00 5 1
Політика / Україна
01.07.2022 498
Еще материалы раздела «Україна»