НОВИНИ ДНЯ: Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларіввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.07.2022 498

Війна "зістарить" українців на 10-15 років: Голова МОЗ прогнозує більше інфарктів та інсультів

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко прогнозує, що в Україні за кілька років зросте кількість онкологічних та серцево-судинних захворювань, оскільки війна біологічно "зістарить" людей.

Про це він сказав в ефірі загальнонаціонального телемарафону, передає ЛІГА.net.

Ляшко зазначив, що нинішня війна Росії проти України - найінформатизованіша в історії людства. Українці практично у прямому ефірі спостерігають за всіма воєнними подіями, що впливає на психологічний стан кожної людини.

"За попередніми підрахунками та дослідженнями, які вже проводилися провідними вченими, такий тривалий вплив на психоемоційний стан людей призводить до того, що вони біологічно старіють на 10-15 років. Тобто зараз будуть наздоганяти ті хвороби, які зазвичай, наприклад, у 40 років не траплялися, а траплялися у 60 років", - сказав міністр.

Він наголосив, що слід готуватися до того, що через рік-два в Україні буде більше випадків онкологічних та серцево-судинних захворювань – зокрема, інфарктів та інсультів.

За прогнозами МОЗ, через війну психологічної підтримки потребуватимуть близько 15 млн українців, з них близько 3-4 млн потрібно буде призначати медикаментозне лікування.

Оценка материала:

5.00 / 1
Війна "зістарить" українців на 10-15 років: Голова МОЗ прогнозує більше інфарктів та інсультів 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
01.07.2022 498
Еще материалы раздела «Суспільство»