<
НОВИНИ ДНЯ: В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗС  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
02.07.2022 512

Норвегія виділить для України 1 млрд євро допомоги

Норвегія виділить для України фінансову допомогу у розмірі близько 1 млрд євро.

Про це заявив прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере на спільному з президентом Володимиром Зеленським брифінгу, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Укрінформ.

За його словами, Україна зможе отримати пакет допомога до кінця цього року або на початку наступного.

"Я прибув сьогодні до Києва на п'ятий місяць після початку війни, щоб заявити про підтримку Норвегією України та її населення. Ми обіцяємо надати підтримку в розмірі 1 мільярда євро на період до кінця цього року або на початку 2023 року", - заявив Стере.

Прем'єр додав, що війна, розв'язана Росією проти України, є порушення міжнародного права та принципів, які закладені в ньому. Саме тому партнери допомагають Україні захищати себе.

Раніше ми повідомляли, що прем'єр Норвегії прибув до України з візитом та зустрівся з Володимиром Зеленським.

Також нагадаємо, що Норвегія вирішила передати Україні три ракетні системи MLRS M270.

Оценка материала:

5.00 / 1
Норвегія виділить для України 1 млрд євро допомоги 5.00 5 1
Політика / Україна
02.07.2022 512
Еще материалы раздела «Україна»