<
НОВИНИ ДНЯ: Чому спікер Джонсон погодився на допомогу Україні — The New York Times  Допоможе виграти війну чи просто її подовжить: Зеленський про роль допомоги США  Включно з ATACMS: коли США можуть відправити зброю Україні – відповідь сенатора  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де чекати зниження температури  Коли надійде до України допомога США: генерал назвав ймовірні сценарії  США схвалили військову допомогу Україні: у Кремлі вибухнули погрозами Вашингтону  Без істотних опадів та до +15°С: прогноз погоди по Київщині на 22 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
02.07.2022 669

У захоплених районах на півдні України наростає партизанський рух – CNN

Три замахи на російських ставлеників на окупованих територіях півдня України за останні два тижні вказують на посилення руху опору російським загарбникам, вважають американські посадовці.

630_360_1637131846-106_02.07.22

Як передає Укрінформ, про це йдеться в публікації в CNN.

Зазначається, що це може створити значні складнощі для москви, яка оголосила про проведення референдуму на нещодавно захоплених територіях щодо приєднання їх до росії.

кремль «стикається зі зростанням партизанської активності на півдні України», заявила директор Національної розвідки США Евріл Гейнс у середу.

США вважають, що рф має недостатньо сил у Херсоні, аби ефективно контролювати регіон, сказав один американський посадовець.

Крім того, Збройні сили України провели деякі контратаки в Херсонській області, що створило ще більші проблеми для російських військ.

Перший напад у Херсоні стався 16 червня, коли вибухнув білий позашляховик Audi Q7 проросійського керівника виправної колонії в окупованому Херсоні Євгена Соболєва. Той вижив, але був госпіталізований.

Менш як за тиждень, 24 червня, був ліквідований проросійський начальник департаменту сім’ї, молоді та спорту Херсонської ВЦА Дмитро Савлученко. Його також було підірвано в автомобілі.

У вівторок у Херсонській області був підпалений автомобіль ще однієї проросійської чиновниці, так званої начальниці управління освіти Ірини Махньової, хоча вона не постраждала.

За оцінкою США, росія врешті стикнеться із серйозною протидією з боку місцевого населення.

«Думаю, росія зіткнеться зі значними труднощами при спробі створити будь-яку стабільну адміністрацію в цих регіонах, оскільки більш відомі колаборанти будуть убиті, а решта з них житиме у страху», - сказав директор з досліджень росії американського Центру військово-морського аналізу Майкл Кофман.

Як повідомляв Укрінформ, рф запровадила на Херсонщині політику викрадення аграрної продукції; для цього навіть розширили незаконні контрольно-пропускні пункти на адміністративній межі з тимчасово окупованим Кримом.

На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси. Ворог блокує «зелені коридори», евакуацію. Загарбники викрадають мирних мешканців області

Оценка материала:

5.00 / 2
У захоплених районах на півдні України наростає партизанський рух – CNN 5.00 5 2
Політика / Україна
02.07.2022 669
Еще материалы раздела «Україна»