<
НОВИНИ ДНЯ: Запечений дерун з м'ясом та грибами: дуже смачна страва зі звичайних продуктів  Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Шольц закликав країни з економікою, що розвивається, взяти участь у саміті миру щодо України  Салат "хвилинка" з тунцем: просто і дуже смачно  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  Не тільки бойові. У Міноборони назвали вакансії в армії, на які найбільше потрібні людивсі новини дня
Бізнес
Економіка
02.07.2022 653

Падіння курсу понад 40 за долар не буде – експерт

Попри слабкість гривні, на яку вливає війна в Україні, падіння гривні понад 40 за долар не буде в будь-якому випадку.

Про це заявив аналітик компанії "Центр біржових технологій" Максим Орищак, пише Сегодня.

Аналітик не очікує різкого падіння гривні понад 40 за долар.

По-перше, банки не купуватимуть валюту за таким курсом, оскільки самі встановлюють курс купівлі та продажу в країні.

По-друге, поки зовнішнє фінансування країни зберігається – дефолту не варто чекати. По-третє, за сезонним фактором попит на валюту у липні не зростає, наголошує Орищак.

Крім того, вважає експерт, попит на валюту з боку населення не зростатиме.

Рішення про плаваючий курс валюти не дасть девальваційного поштовху, як і надрукована гривня. Окрім низьких доходів населення та вичерпних грошових запасів у нас діють обмеження на виведення грошей за кордон.

Загалом, за стабільність валютного ринку України, виступають достатність золотовалютних резервів країни для інтервенцій (понад 25 млн доларів США), фінансовий грант від США у розмірі 1,3 млрд доларів і сезонний фактор.

За слабкість гривні виступають війна в Україні, що загрожує дефолтом на тлі падаючої економіки та втрачених інфраструктури й територій, а також майбутній плаваючий курс гривні, вважає експерт.

За оцінками Орищака, наступного тижня, з 4 по 10 червня, курс продажу американського долара коливатиметься в рамках 35,4 – 36 гривень за долар.

Оценка материала:

5.00 / 1
Падіння курсу понад 40 за долар не буде – експерт 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
02.07.2022 653
Еще материалы раздела «Економіка»