<
НОВИНИ ДНЯ: Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температуравсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.07.2022 2643

У Перу під час ремонту знайшли давню гробницю інків

Під час ремонту перуанець Іполіто Тіко знайшов у себе під будинком у Лімі гробницю інків.

У результаті знахідкою зайнялися вчені. Пише ТСН. 

Про це пише The Guardian.

Поховання, викопане під будинком, містило рештки заможних людей. Такого висновку експерти дійшли через те, що залишки були загорнуті в тканину поруч із керамікою та багатими прикрасами.

Крім того, як заявив провідний автор дослідження Хуліо Абанто, 500-річна гробниця містила безліч похоронного приладдя, щільно загорнутого в тканину.

На думку дослідників, поховані люди були представниками еліти суспільства ріріканчо, культури, яка колись населяла сучасну Ліму до того, як могутні інки почали правити великою імперією на заході Південної Америки в 1400-х роках.

Оценка материала:

5.00 / 3
У Перу під час ремонту знайшли давню гробницю інків 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
03.07.2022 2643
Еще материалы раздела «Суспільство»